Uppdaterad 01 juli 09:31

30 juni 22:14, Misshandel, grov, Västerås

Grov misshandel/Grovt vapenbrott

Polis beordras till Råby då anmälare hört smällar i området. På plats konstateras att det varit en skottlossning. Polisen har inlett en förundersökning gällande grov misshandel samt grovt vapenbrott och genomför nu diverse utredningsåtgärder på platsen.

Uppdatering 7/1 kl 08:35

Polisen kommer under dagen att fortsätta att arbeta i ärendet. Bland annat ska för förhör hållas med vittnen. Det har gjorts en del beslag på brottsplatsen som gör att polisen kan slå fast att en skottlossning ägt rum.

Polisen är angelägen om att komma i kontakt med personer som rört sig på Råby i samband med att skottlossningen ägt rum, cirka klockan 22:00-22:30. Tips lämnas till 114 14.

Uppdatering 7/1 kl 09:31

Under natten inkommer en man till akuten i Västerås med en skada som misstänks ha samband med skottlossningen. Mannen är lindrigt skadad och får vård på sjukhuset innan han skrivs ut och kan lämna sjukhuset.

Polisen är angelägen om att få in iakttagelser som kan sättas i samband med två personer som kommit till brottsplatsen på en moped/vespa eller liknande och lämnat platsen kort därefter. Tips lämnas till 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.