Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

04 juni 07:08, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:39 Trafikbrott, Umeå
Polis kontrollerar en a-traktor i Umeå som misstänks gå fortare än tillåten hastighet för fordonstypen. A-traktorn tas i beslag för fordonsteknisk undersökning och vårdnadshavare till föraren kontaktas. Föraren skjutsas hem. Anmälan ska upprättas gällande tillåtande av olovlig körning samt olovlig körning.

23:05 Misshandel, Skellefteå
Samtal inkommer från en kvinna i Skellefteå som uppger att hon blivit misshandlad av en man. Polis håller förhör och en anmälan ska upprättas.

23:30 Trafikbrott, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på Ersboda i Umeå. En ordningsbot (böter) utfärdas med anledning av att det råder körförbud för bilen och för att bilen har dubbdäck.

00:27 Trafikbrott, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på Böleäng i Umeå. Föraren saknar körkort. Förhör hålls och anmälan gällande olovlig körning ska upprättas.

00:32 Narkotikabrott, Skellefteå
Polis kontrollerar en person på Älvsbacka, Skellefteå. Misstänkt narkotika anträffas i personens ägo och en anmälan gällande ringa narkotikabrott, innehav, ska upprättas.

01:07 Skadegörelse, Dorotea
Ett obebott hus i trakten av Häggås har utsatts för skadegörelse. Polis dokumenterar på plats och en anmälan gällande skadegörelse ska upprättas.

03:09 Rattfylleri, Åsele
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i Åsele. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för ytterligare provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande misstänkt rattfylleri upprättas. Förarens körkort omhändertas och bilnycklarna omhändertas med syfte att förhindra brott.

Två viltolyckor har anmälts till polisen under natten och morgonen. Det finns inga rapporter om personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.