Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

04 juni 07:25, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.04 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Två personer har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.27 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Lagrådsgatan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och det visade sig vara en bil som brann. Den bilbranden har sedan skadat en annan bil som stod intill. Den första bilen blev helt utbränd och den andra hade brandskador på vänster sida. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand på båda bilarna. Polisen har ingen misstänkt men är intresserad av att få in tips eller information från allmänheten om vem som kan kopplas till skadegörelsen. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

01.18 i samband med en kontroll på Bellmansgatan i Eskilstuna har polisen träffat på en man i 20-årsåldern som kunde misstänkas vara drogpåverkad och han blev misstänkt för ringa narkotikabrott och fick följa med för provtagning och förhör. En annan man i samma ålder blev misstänkt för drograttfylleri och fick också följa med för provtagning och förhör. Båda frigavs efter förhöret.

02.30 polisen fick samtal om personer som uppträdde misstänkt vid ett garage i Mälarbaden, Eskilstuna. Flera polispatruller åkte till området och sökte efter dessa personer, som hade lämnat platsen i bil. Efter en kvarts sökande fick en polispatrull syn på en misstänkt bil som stoppades för kontroll. I samband med den kontrollen uppstod misstankar om stöld mot de båda männen i bilen eftersom de hade misstänkt stöldgods i bilen. En utredning om stöld genom inbrott har påbörjats och de båda männen, i 35- respektive 30-årsåldern greps misstänkta för stöld genom inbrott. Bilföraren, (35-åringen) blev även misstänkt för rattfylleri.

Polisen vill rikta ett tack till de uppmärksamma inringare som möjliggjorde denna polisinsats.

05.46 vid en hastighetskontroll på E4 vid Nyköpings bro blev en bilist bötfälld för hastighetsöverträdelse och han fick även sitt körkort omhändertaget av polisen. Det var en man i 35-årsåldern.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.