Uppdaterad 04 juni 09:56

04 juni 07:26, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.            UPPDATERAD 09.49

06.39 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Tre personer har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått genomgå provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

00.04 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Stockholmsvägen i Norrköping anträffades elverktyg i bilen. Polisen höll förhör med de båda personerna i bilen om dessa föremål och i samband med det uppstod misstanke om stöld. De båda männen greps misstänkta för stöld och tre elverktyg som var stöldmärkta togs i beslag. Värdet på det misstänkta stöldgodset uppskattas till ca 50 000:-

Båda två blev vid 5-tiden anhållna av åklagare, skäligen misstänkta för stöld.

00.18 SOS-larm till polisen om brand utomhus vid Kärna Centrum i Linköping. Poliisen åkte till platsen och det visade sig vara tre bilar som brann. Polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand på dessa tre bilar. Intill brandplatsen upptäcktes också ett inbrott i ett förråd och med anledning av det påbörjades en utredning om stöld genom inbrott.

Det finns inte någon misstänkt till dessa brott. Polisen tar gärna emot tips och iakttagelser om någon har uppgifter om dessa händelser. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisen.se

01.03 SOS-larm till polisen om trafikolycka på Magasinsvägen i Mjölby. Det visade sig att en bilist hade väjt för vilt och då kört in i ett elskåp. En person klagade på ryggsmärta och ambulans kallades till platsen. Trafikolyckan förorsakade strömavbrott i delar av Mjölby. Det finns ingen misstanke om brott.

02.58 i samband med att en polispatrull skulle stoppa en mopedist i stadsdelen Ryd i Linköping blev en polis påkörd av mopedisten, som körde omkull efter påkörningen. Polisen skadades och fördes till sjukhus med ambulans. Mopedisten kunde gripas på platsen och han är nu misstänkt för grov misshandel mot polisen. Han bedöms också ha varit drogpåverkad vid körningen och är därför misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott genom innehav. Det visade sig att han hade misstänkt narkotika i en ryggsäck. Den misstänkte är en man i 50-årsåldern och han är i skrivande stund fortfarande gripen.

Uppdaterad 09.49: Den gripne blev klockan 08.38 anhållen av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och narkotikabrott.

Polismannen kommer att få lämna sjukhuset under förmiddagen, då det har konstaterats att han ej ådrog sig allvarliga skador.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.