04 juni 12:27, Stöld/inbrott, Gislaved

Inbrott på två platser i Skeppshult.

Polisen har fått två samtal om inbrott i Skeppshult under morgonen.

07.45 Polisen fick samtal om att det hade varit inbrott i en industrilokal i Skeppshult. Någon eller några hade tagit sig in i lokalen via ett fönster i taket och stulit verktyg till ett okänt värde. Det ska ha skett någon gång mellan 23.30 och 03.45.

08.19 Det kom ytterligare ett samtal till polisen om inbrott i området. Det var i en verkstadslokal vid en bostad på en gård utanför Skeppshult. Det ska ha stulits verktyg även där, till ett uppskattat värde på cirka 100 000 kronor. Inbrottet ska ha skett någon gång mellan kl 03 och 06.30.

Polisen har varit på båda platserna och sökt spår och dokumenterat.

Vad gäller inbrottet på gården så har någon brutit upp en dörr till verkstadslokalen, och även brutit upp låset till en container som fanns i anslutning till verkstaden, där det fanns verktyg.

Polisen har upprättat två anmälningar om stöld. Det finns i nuläget ingen misstänkt. Polisen undersöker om inbrotten hänger ihop på något sätt. Det kan finnas skäl att tro det med tanke på det korta avståndet geografiskt och i tid.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.