04 juni 13:25, Uppdatering, Göteborg

Fortsatt förstärkt närvaro i Hjällbo under helgen.

Polisen har fortsatt förstärkt närvaro i Hjällbo efter förra helgens händelser, och arbetar både trygghetsskapande och brottsförebyggande genom förstärkt närvaro av uniformerad polis, främst i Hjällbo och dess närområde. Polisen i nordost har även intensifierat sin ordinarie samverkan med kommun, bostadsbolag och övriga samverkansparter i lokalsamhället.  

Det pågår samtidigt ett intensivt utredningsarbete i brottsutredningarna, som leds av åklagare, och det arbetet fortsätter med oförminskad kraft.

Polisen bedriver ett omfattande underrättelsebaserat arbete för att förhindra ytterligare våldsdåd. Det handlar bland annat om bearbeta ett stort inflöde av information i form av tips och underrättelser, spaningsinsatser och kontroller av personer och fordon.

Polisen vill fortsatt få in tips och iakttagelser från hela den aktuella helgen 28/6-30/6 som kan vara intressanta i båda brottsutredningarna. I mordutredningen är särskilt iakttagelser av en blå cykel, eventuellt en elcykel, eller personer som kan kopplas till en blå cykel/elcykel i Hjällbo eller dess närområde av intresse. Kontakta polis på plats, via 114 14 eller polisen.se

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.