05 juni 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg.

22.18 Göteborg, trafikolycka
I korsningen Parkgatan - Viktoriagatan är det tre bilister som kolliderar. En av förarna misstänks vara narkotikapåverkad och får följa med för provtagning. En av förarna klagar på nacksmärtor. På platsen är även ett trafikljus nedkört.

01.47 Göteborg, rån
Vid Parkgatan, Heden är det en kvinna som blir avtvingad sin mobiltelefon av en för henne okänd man. Denne hade satt en hand för kvinnans mun för att hon inte kunde skrika. Rånaren försvann från platsen i riktning mot Heden. Polisen spårar i området utan resultat. 

02.40 Landvetter, försök till mordbrand
Vid Landvetterskolan grips en man av väktare efter att mannen kommit till platsen med petflaskor innehållande misstänkt brännbar vätska. När väktaren konfronterade mannen slängde han ifrån sig flaskorna och försökte springa från platsen. Väktaren sprang efter och lyckas gripa mannen. Polis kommer till platsen och övertar gripandet. mannen är ännu inte identifierad.

06.08 Nödinge, inbrott
En kvinna vaknar i sin bostad på första våningen och ska gå på toaletten när hon upptäcker en främmande man i hennes sovrum. Hon konfronterar mannen som då springer från bostaden. Hon upptäcker att hennes laptop saknas. Hon har under natten sovit med öppet fönster.

06.27 Göteborg, inbrott
Vid Frölundaborg är det en väktare som avbryter ett inbrott i en lokal inne på arenan. Två maskerade personer som bland annat sprutat med en pulversläckare inne i lokalen. Oklart om de fått med sig något. När de blev påkomna lämnade de arenan via en entré söderut.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.