Uppdaterad 05 juni 11:20

05 juni 08:47, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00.

Sedan midnatt har två personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Våldtäkt, Umeå
Under natten har en våldtäkt anmälts till polisen. Våldtäkten ska ha skett inomhus. Målsäganden är en kvinna. En man i 40-årsåldern har gripits. Efter förhör ska åklagare besluta om mannen ska anhållas.

Uppdatering klockan 11:19: Den misstänkta brottsplatsen spärras av och en brottsplatsundersökning uförs. 

00:09 Förargelseväckande beteende, Umeå
Under sen kväll får polisen flera samtal från boende på Kvarnvägen i Umeå som störs över höga ljud, bland annat sirenljud och rop. Polisen åker dit och anträffar närmare centrum ett antal personer som har en megafon. Polisen informerar personerna att sluta med sitt oväsen. Då de återvänder och fortsätter använda megafonen tas den i beslag. En anmälan om förargelseväckande beteende upprättas.

00:16 Fylleri, Umeå
Polisen har under natten varit på plats på Tvistevägen i Umeå där det har varit stökigt i samband med festligheter. Flera hundra personer ska ha samlats på platsen.

Enligt de uppgifter som finns tillgängliga i nuläget har en person omhändertagits för fylleri från adressen. Polis på plats har även utfärdat en del ordningsbot, det är dock oklart vad de gällde. En anmälan har upprättats gällande misshandel som ska ha skett på Tvistevägen under tidig morgon.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.