Uppdaterad 05 juni 13:16

05 juni 09:33, Brand, Falun

Det brinner i en bostad i Olsbacka

SOS-alarm meddelar att det brinner i ett bostadshus i Olsbacka.

Polisen är på väg för att undersöka vad som har hänt. 

UPPDATERING kl. 09:53

Räddningstjänsten som är på plats meddelar att en villa är övertänd och att två personer är skadade men det är oklart hur allvarligt skadade de är.

UPPDATERING kl. 10.17

Polisen spärrar av Lv830 i höjd med aktuell fastighet för att räddningstjänsten ska kunna arbeta ostört.

UPPDATERING kl. 10.33

En ung kvinna i 20-årsåldern är förd med ambulans till sjukhus med brännskador. Det är oklart hur allvarligt skadad hon är.

UPPDATERING kl. 10.44

Ytterligare en ung kvinna, i 25-årsåldern, har fått åka med ambulans till sjukhus med brännskador.

Enligt patrull på plats ska de båda ha varit vid medvetande då de åkte med ambulansen.

Huset har brunnit ner men elden har inte spridit sig till andra byggnader eller till terrängen. Orsaken till branden är i nuläget inte klarlagd.

UPPDATERING kl. 13.13

Lv830 som har varit avstängd är återigen öppen för trafik.

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov mordbrand men i nuläget finns det inget som tyder på att ett brott har skett. Förundersökningen är startad för att få tillgång till de utredningsåtgärder som krävs för att kunna klargöra hur branden har startat.

Fastigheten kommer att bli avspärrad och en brandplatsundersökning kommer att bli genomförd så snart det är säkert för kriminalteknikerna att arbeta på platsen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.