Uppdaterad 07 juni 10:04

05 juni 13:01, Våldtäkt, Umeå

Under morgonen har en våldtäkt anmälts till polisen.

Under morgonen har polisen tagit upp en anmälan gällande våldtäkt, sexuellt ofredande och hemfridsbrott. Två kvinnor är målsägande. Gärningsmannen är för dem okänd. Brotten ska ha skett inomhus i en bostad.

– Polisen har varit på plats för förhör och spårsäkring. I nuläget finns ingen person frihetsberövad. Utredningen fortgår, säger Oscar Alm, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Västerbotten.

Någon ytterligare information finns inte att lämna i nuläget.

Uppdatering i ärendet av RLC-befäl efter dialog med jourhavande förundersökningsledare:

Utredningen hittills visar att det rör sig om en målsägande i ärendet. Brottsmisstankarna som är aktuella är våldtäkt och hemfridsbrott.

Uppdatering klockan 08:45 av Maria Linné, presstalesperson:

Förtydligande gällande ärendet. Gärningsmannen misstänks för våldtäkt där en kvinna är målsägande och sexuellt övergrepp där en annan kvinna är målsägande. Utöver det misstänks han också för hemfridsbrott. 

Anmälningar har nu upprättats.

Under dagen fortsätter polisen att arbeta i ärendet. Det handlar bland annat om bevissäkring och förhör.

Uppdatering klockan 14:00: Ingen person är frihetsberövad i ärendet.

Uppdatering, måndag 7 juni, klockan 10:03 (av presstalesperson Åsa Mjörndal):

Polisen har arbetat intensivt med ärendet, bland annat genom att hålla förhör samt med inre och yttre spaning. Även dörrknackning har genomförts.

En man i 30-årsåldern anhölls sent på söndagskvällen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och hemfridsbrott mot en kvinna och sexuellt ofredande mot en annan kvinna.

– Utredningen fortsätter under dagen med förhör av den misstänkte mannen, säger polisens förundersökningsledare Jenny Viksten.

Ärendet leds av åklagare.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.