06 juni 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

18:17 Sotenäs, allmänfarlig vårdslöshet.
En brand uppkommer i samband när en gasoltub börjar läcka på Munkebergsgatan varför räddningstjänst samt polis åker till platsen. Samtliga i fastigheten har tagit sig ut varför ingen är kvar i huset. Polis håller avspärrningar för att ingen skall komma nära själva räddningsarbetet. Branden har spridit sig upp till vinden för att sedan spridit sig till nästa uppgång. Taket har rasat in i samband med branden. Räddningstjänst släcker branden och ingen person kommer till skada och en anmälan skrivs.

18:25 Göteborg, framkallande av fara för annan.
En person ses stå med ett gevärsliknande föremål på sin balkong på Ostindiefararen och riktar detta ut mot en lekplats. Ett vittne ser även att någon form av skott avlossas. Ingen kommer till skada men personen som bor i lägenheten besöks och polis kan konstatera att det rör sig om ett luftgevär. Vapnet tas i beslag och patrullen skriver en anmälan, ingen har kommit till skada.

21:51 Kungälv, trafikolycka.
En personbil samt en fyrhjuling krockar i Tjuvkil varför ambulans, räddningstjänst samt polis skickas till platsen. En av personerna som färdades på fyrhjulingen körs med ambulanshelikopter till Sahlgrenska och enligt uppgifter från platsen skall denne vara allvarligt skadad. Den andra personen på fyrhjulingen körs med ambulans till Kungälvs sjukhus, vaken och talbar. Föraren av personbilen körs även denne till Kungälvs sjukhus för vård. Fyrhjulingen tas i beslag för en trafikteknisk undersökning.

23:03 Göteborg, personrån.
En kille blir rånad på sin moped på Billerudsgatan av två andra killar som hotade honom med en kniv. De fick dock inte med sig nyckeln till mopeden utan leder mopeden från platsen i riktning mot Sävedalen. Målsägande blir även av med sina skor i samband med rånet. Polis till plats då mopeden påträffas en bit från själva brottsplatsen men då har båda rånarna försvunnit. Ingen har kommit till skada i samband med händelsen. Polis söker av närområdet med hjälp av hund men ingen person påträffades.

23:15 Skövde, viltolycka.
En mopedist krockar med ett rådjur på Lerdalavägen och kör omkull, polis samt ambulans till platsen. Mopedföraren får åka med ambulansen till sjukhus med skrapsår men åker med för kontroll. Rådjuret sprang till skogs.

23:54 Göteborg, rattfylleri samt grov olovlig körning.
En patrull stannar och kontrollerar en bilist på Hammarkullegatan och där visar det sig att föraren saknar körkort. Han är även misstänkt för rattfylleri varför han får följa med till stationen för provtagning.

01:16 Vänersborg, rattfylleri samt grov olovlig körning.
En patrull försöker stanna en bilist på riksväg 44 men föraren visar inga tecken på att vilja stanna. Efter en kort stund lyckas patrullen få stopp på bilen och då visar det sig att föraren saknar körkort samt kan misstänkas för rattfylleri. Han får åka med för provtagning.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.