Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

06 juni 07:58, Sammanfattning natt, Södermanlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

God morgon! Dagens presstalesperson är Dennis Johansson Strömberg.

Polisen i Södermanland har hanterat cirka 100 ärenden mellan klockan 22 och 07. Här kommer ett urval av nattens händelser:

00:54 Polisen larmades till en adress i Kjula, Eskilstuna, angående ett pågående inbrott inne i ett byggområde. Det var två gärningspersoner som skulle ha tagit sig in i området. Flera polispatruller involverades i ärendet och åkte till adressen. En misstänkt gärningsperson greps av polis. Den gripne är en man i 20-årsåldern, han är misstänkt för stöld. Polispatrullerna har sökt efter den andra misstänkta gärningsmannen utan resultat. Exakt vad som har stulits är inte preciserat.

02:05 Polis, ambulans och räddningstjänst larmades angående en brand på Lohegatan i Eskilstuna. Det var en soptunna som brann. Ingen person skadades. En anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättades.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.