Uppdaterad 11 juni 08:58

07 juni 19:40, Mord/dråp, försök, Stockholm

På Södermalm har okänd gärningsperson skadat brottsoffret. Polisen samlar in information och söker efter gärningspersonen.

Okänd gärningsperson har skadat brottsoffret i buken. Om han inte är förd till sjukhus kommer han föras till sjukhus med ambulans. Polisen har pratat med honom på brottsplatsen som är utomhus i närheten av Lignagatan.

Polisen söker efter gärningspersonen och i det sökandet används bland annat helikopter.

Uppdatering klockan 20:32
Polisen har spärrat av brottsplatsen samt fortsätter att samla in information kring vad som hänt genom att prata med de som rör sig i området. En person är hämtad till förhör då polisen misstänker att personen kan ha uppgifter att lämna som kan vara till nytta i den pågående förundersökning.

Brottsoffret är förd till sjukhus med ambulans. Han blev skadad av ett vasst föremål. Polisen kommer prata mer med honom när det är möjligt.

Uppdatering klockan 22:32
Den uppgift om att en person hade hämtats in till förhör stämmer inte. Personen omhändertogs på grund av sin berusning. Polisen som var på sjukhuset och pratat med brottsoffret, han kommer förhöras vid ett senare tillfälle.

Uppdatering den 11 juni, klockan 08:45

En person har gripits av polis och en åklagare har fattat beslut om anhållande. Brottsrubriceringen är fortsatt mordförsök

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.