08 juni 07:16, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Dennis Johansson Strömberg.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22-06 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:57 Polis larmades till en bilverkstad i Marielund, Norrköping, med anledning av en krossad ruta till en dörr. Polispatrull på plats har sökt igenom lokalen men ingen misstänkt person fanns kvar. Efter kontakt med ägaren till företaget visade det sig att en bil blivit stulen. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. I nuläget har ingen person gripits.

03:56 Polis larmades till Kyrkogatan i Mjölby med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats vid en byggarbetsplats. Tjuven/tjuvarna ska ha tagit sig in i en container och eventuellt fått med sig verktyg. Polispatrull och hundpatrull har spanat och spårat efter misstänkt gärningsperson men i nuläget har ingen frihetsberövats. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.