08 juni 18:00, Trafikbrott, Norrbottens län

Norrbotten, ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen

Vid 14:30-tiden kontrollerades en bilist med släpvagn sydost om Kiruna. Föraren fick böter på grund av att lasten inte var förankrad.

En stund senare inkom samtal gällande en vinglig bilfärd mellan Luleå och Piteå. Polispatrull kunde därefter stoppa bilisten för kontroll. Misstanke uppstod om att föraren var påverkad av narkotika och han fick följa med för provtagning och förhör.

Under eftermiddagen stoppades också en bilist strax utanför Luleå efter hastighetsöverträdelse. Böter utfärdades och föraren fick sitt körkort omhändertaget.

I Övertorneå kontrollerades en bilist där det visade sig att fordonet var avställt och hade körförbud. Föraren fick böter.

Under eftermiddagen hölls också en trafikkontroll vid Gammelstad. Tre förare fick böter varav en fick sitt körkort omhändertaget. Högsta uppmätta hastighet var 51 km/timmen på en 30-sträcka.

Senare kontrollerades en bilist i centrala Haparanda. Bilen var avställd och böter utfärdades.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.