Uppdaterad 09 juni 14:45

09 juni 11:44, Vapenlagen, Trollhättan

Polis larmas om man med pistol.

Polisen larmades om en man som sprang runt i Trollhättans centrala delar med vad som påstods vara en pistol i handen. Polisen startade omedelbart en insats för att eftersöka mannen och säkra eventuella vapen. Mannen ska ha blivit jagad av ett gäng killar och ska då ha försökt fly undan dem. Under flykten ska mannen ha stoppat fordon för att kunna ta sig från platsen. Polisen har lyckats gripa en person misstänkt för grovt olaga hot och brott mot vapen lagen

Mannen som är gripen är i 25-årsåldern. Polisen jobbar nu vidare på platserna med att säkra bevisning och vittnesmål om händelsen. Polisen har med hjälp av polishundar spårat och funnit ett vapen liknande föremål. 

14.44 Det vapenlinande föremål som anträffats visar sig vara en knallpulverpistiol. Den gripne mannen är nu misstänkt för försök till olaga tvång.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.