Uppdaterad 02 maj 08:36

01 maj 00:35, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser i länet

22:35 - Trafikolycka. Centrala Umeå

Polis får samtal om en trafikolycka där en motorcykel eller en moped kolliderat med en buss. Polis på plats utreder händelsen. Inga uppgifter kring eventuella personskador finns tillgängliga.

00:41 - Narkotikabrott. Vilhelmina

Polis kontrollerar en man. Vid kontrollen uppstår misstanke om att mannen är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och en anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

Mannens bilnycklar omhändertogs enligt polislagens 24 a § för att förhindra trafikbrottslighet.

02:06 - Lugnt i länet

03:21 - Rattfylleri. Villaryd, Lycksele

Polis kontrollerar en personbil. Vid kontrollen misstänks föraren, en man i 20-årsåldern, vara påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och en anmälan gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav upprättas.

04:02 - Försök till stöld alt skadegörelse. Väst-Teg, Umeå

Polis får samtal om en pågående stöld vid en tillfällig parkeringsplats. Tre personer har setts på platsen i färd med att stjäla kablar och dylikt. Polis kan efter en sökinsats i närområdet hitta de tre personerna som blir förhörda och delgivna misstankarna.  

06:03 - Sammanfattning

Sammanfattningsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Uppdatering 2 maj av presstalesperson Åsa Mjörndal gällande trafikolycka klockan 22:35 (se överst i notisen):

En motorcykel uppges ha kört in i framdörren på bussen. Motorcykelföraren springer sedan från platsen. En passagerare på motorcykeln, en man, förs till sjukvård med ambulans. Skadeläget är okänt för polisen.

Olyckan utreds som smitning från trafikolycksplats samt vållande till kroppsskada. En anmälan är upprättad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.