Uppdaterad 01 maj 10:19

01 maj 07:58, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Fyra personer har, utöver nedanstående, omhändertagits för fylleri.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke samt hanterat ett antal ärenden kopplade till psykisk ohälsa.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:19 Ofredande, Örnsköldsvik: Polisen får samtal om att raketer kastats mot ett hus i Domsjö. Ytterligare en inringare säger att smällare kastats mot en bil i Domsjö. Ingen uppges ha kommit till skada.

Polisen kontrollerar i samband med detta fyra personer. Smällare och raketer som påträffas tas i beslag. En anmälan gällande ofredande upprättas.

01:27 Narkotikabrott, Sundsvall: Tre män som kontrolleras i Nacksta misstänks vara påverkade av narkotika och får följa med för provtagning. En anmälan gällande ringa narkotikabrott upprättas.

De tre omhändertas sedan enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Uppdatering 10:11: 

Ingen har bötfällts i samband med det vistelseförbud som införts på tre platser i Örnsköldsvik. Tillsynen av vistelseförbudet har gått lugnt till. Endast ett fordon har befunnit sig på en av platserna, men har flyttats efter dialog med polisen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.