Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

01 maj 08:16, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Jönköping.

07.49 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 60-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, endast tre har omhändertagits och sju har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.14 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Lasarettsgatan i Vetlanda blev en man i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och dopningsbrott genom innehav. Han fick sitt körkort och sina bilnycklar omhändertagna.

00.23 SOS-larm till polisen om misstänkt brand på Värnamo sjukhus. Polisen åkte dit tillsammans med räddningstjänsten. Röklukt kunde kännas men ingen brand anträffades. Ingen misstanke om brand.

00.24 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på en mopedist i torps, Jönköping uppstod flera brottsmisstankar. En man i 20-årsåldern blev misstänkt för rattfylleri, vårdslöshet i trafik, olovlig körning och ringa narkotikabrott genom eget bruk. En passagerare, man i samma ålder, blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och att ha färdats på mopeden utan ha hjälm.

Båda två fick föja med för provtagning och förhör.

00.28 SOS-larm till polisen om brand utomhus i Vetlanda. Bedömdes som en valborgsmässoeld utan tillsyn men hanterades av räddningstjänsten enbart. Ingen misstanke om brott.

01.17 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Munksjöbron blev en man i 30-årsåldern misstänkt för flera brott. Grov olovlig körning, grovt rattfylleri och hastighetsöverträdelse. Han fick följa med för provtagning och förhör.

01.31 SOS-larm till polisen om trafikolycka på riksväg 47 i Nässjö. Polisen åkte till platsen. En man i 35-årsåldern blev misstänkt för rattfylleri och fick följa med för provtagning och förhör.

02.48 SOS-larm till polisen om brand i byggnad i Skogsfållen, Värnamo. Det var ett skjul, ca 3x4 meter som börjat brinna. Polisen har varit på platsen och bedömt att det inte finns någon misstanke om brott.

Förutom dessa händelser har polisen hanterat ett antal mindre allvarliga händelser utan frihetsberövande. Förutom branden i Vetlanda verkar inget ärende vara relaterat till traditionellt valborgsmässofirande.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.