01 maj 08:16, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanlnad.

07.04 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 50-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankiar. En person har gripits, bara två personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och tre har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstanke om drogpåverkan.

00.18 en polispatrull träffade på en misstänkt drogpåverkad person på Nyängen i Trosa. Det var en man i 20-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för ringa narkotikabrott.

00.38 i samband med att polisen utförde en rutinmässig fordons- och förarkontroll på riksväg 53 i Eskilstuna blev en man i 35-årsåldern misstänkt för flera brott. Han blev misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav och han fick även sitt körkort omhändertaget på grund av dessa brottsmisstankar.

00.47 samtal till polisen om att en större glasruta hade krossats tidigare till en butik på Strandgatan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Oklart vad som stulits men en del föremål har anträffats i närområdet. Vaktbolag täckte för glasrutan.

04.41 polisen fick samtal om misstänkt pågående inbrott i en butik på Carlavägen i Eskilstuna. När polisen åkte till platsen mötte en polispatrull en misstänkt bil, polispatrullen vände och följde efter. Efter ett kortare förföljande som varade i ungefär en minut stannade bilisten för en kontroll. Bilföraren stämde bra på ett angivet signalement och i bilen anträffades misstänkt stöldgods varför bilföraren, en man i  35-årsåldern kunde gripas som misstänkt för brottet. Han är i skrivande stund fortfarande gripen.

Förutom dessa ärenden har polisen hanterat ett mindre antal skadegörelser. Inga större ordningsstörningar, folksamlingar eller andra valborgsmässorelaterade händelser verkar ha inträffat.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.