10 maj 07:04, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland

06.08 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 15-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. En har frihetsberövats, det var en person som fick följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

02.59 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Mälarvägen i Eskilstuna blev en man i 20-årsåldern misstänkt för drograttfylleri. Han fick följa med för provtagning och förhör angående misstankar om flera brott. Drograttfylleri, ringa narkotikabrott och näringspenningtvättbrott. Den senare brottsmisstanken består i att han hade en större summa kontanter på sig när polisen ingrep mot honom och att misstänks ha medverkat till en åtgärd som kan anses vara vidtagen i penningtvättssyfte. Pengarna togs i beslag.

04.12 SOS-larm till polisen om röklukt i byggnad i Sköldinge, Katrineholm. Det var ingen brand och ingen misstanke om brott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.