10 maj 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.24 polisen har hittills detta hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drogpåverkan.

00.15 polisen fick samtal om misstänkt inbrott på Snickaregatan i Linköping. Polisen åkte till platsen för att undersöka vad som hänt och anträffades en man i källaren. Polisen tog en cykel i beslag som mannen tros ha tillgripit. Det är en man i 35-årsåldern som nu är misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav och eget bruk samt stöld. Den misstänkta narkotika togs också i beslag. Efter provtagningen fick mannen tillbrina resten av natten i arresten för tillnyktring.

00.38 SOS-larm till polisen om att en man anträffats liggande utanför polisstationen på Stockholmsvägen. Mannen ska ha uppvisat tydliga sjukdomssymptom och en ambulans förde honom till sjukhus. Ingen misstanke om brott.

02.06 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i stadsdelen Ryd i Linköping blev föraren, en man i 25-årsåldern misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott genom eget bruk och grov olovlig körning. Bilen ställdes på en parkeringsplats och polisen omhändertog bilnycklarna för att förhindra fortsatta trafikbrott.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.