10 maj 07:22, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 22:00–07:00.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning. En person medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke. 

22:49 Brand, Boden: Polispatrull beordras till centrum där en stillastående bil börjat brinna. Det finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med branden. Bilen dokumenteras och en anmälan gällande brand utan misstanke om brott upprättas.

23:51 Olovlig körning, Kalix: Polispatrull stoppar och kontrollerar en lastbil i centrum. Föraren, en man, saknar behörighet att köra lastbil. En anmälan gällande olovlig körning upprättas.

00:59 Försök till stöld, Arvidsjaur: Polispatrull beordras till en adress i centrala Arvidsjaur med anledning av ett misstänkt inbrottsförsök i en lägenhet där okända gärningspersoner lämnat platsen i bil. Ingen misstänkt gärningsperson påträffas.

Det finns i nuläget inga uppgifter om att något ska ha tillgripits. Spår säkras och en anmälan gällande försök till grov stöld upprättas.

01:23 Trafikbrott, Kalix: Polispatrull kontrollerar en personbil i centrum. Bilen har brukandeförbud och registreringsskyltarna omhändertas. En anmälan upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.