Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

10 maj 07:35, Mord/dråp, Eskilstuna

Man anträffad avliden.

Polisen larmades under söndagseftermiddagen av ambulanspersonal till en bostad i ett flerfamiljshus i södra delarna av Eskilstuna. En avliden man fanns i bostaden och det var oklart hur han hade avlidit. En granne hade larmat.

En polispatrull gjorde en första kontroll av platsen, och efter konsultation med jourhavande förundersökningsledare togs beslut att kalla dit kriminaltekniker.

Eftersom att det råder oklara omständigheter om dödsfallet så har polisen inlett en förundersökning om mord, för att försöka ta reda på varför mannen avlidit och om brott kan ligga bakom.

Teknikerna var där under söndagskvällen och enligt deras bedömning fanns det inte något i nuläget som styrker brott. Men brottsrubriceringen kvarstår tills en rättsmedicinsk undersökning har genomförts. Det är oklart när den kan vara genomförd. Bostaden är avspärrad i väntan på svar från denna.

Mannen var i 65-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.