Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 11 maj 09:57

10 maj 21:08, Skottlossning, Eskilstuna

Polisen utreder en skottlossning som inträffat i Råbergstorp, Eskilstuna.

19:02 En polispatrull, som befann sig i Råbergstorp, meddelade regionledningscentralen att de hade hört höga smällar i området. Dessa smällar kunde uppfattas som misstänkt skottlossning. Regionledningscentralen fick även in flera samtal av personer som också hade hört höga smällar i samma område.

Flera polispatruller beordrades till Råbergstorp för att utreda händelsen och för att få en klarare bild av vad som hade inträffat.

Flera hylsor påträffades i området vilket tyder på att någon, eller några, hade avfyrat skjutvapen. Polisen har inte nåtts av några uppgifter om att någon person ska ha skadats fysiskt i samband med detta.

En förundersökning gällande grovt vapenbrott har inletts. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma. Det finns ingen misstänkt för brottet.

Polisen är intresserad av att få in tips och iakttagelser om personer som har uppträtt avvikande eller misstänkt i Råbergstorp under måndagskvällen. Tipsa polisen på 114 14 eller via polisens tipsformulär.

Uppdatering tisdag 09:49

Under natten och morgonen har polisen arbetat med ärendet och vidtagit flera utredningsåtgärder. Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott. Polisen har fortfarande inga uppgifter på att någon ska ha skadats i samband med händelsen.

Under natten greps en man misstänkt för brotten. Mannen, som är i 35-årsåldern, har anhållits. Ärendet är åklagarlett och frågorna hänvisas till åklagarkammaren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.