Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

11 maj 07:04, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits och inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. De ärenden som sticker ut:

22.38 Väktare larmade om att det hade gått inbrottslarm på ett företag på Vallonvägen i Finspång. Någon hade haft sönder en ruta. Polis kom dit. Det fanns ingen misstänkt kvar. En okänd summa kontanter var borta, i övrigt är det oklart om något mer var stulet. Polisen gjorde en brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

22.59 Det kom larm om en trafikolycka på E22 vid Kulla, Söderköping. En bilist hade krockat med en älg. Bilen kördes av en kvinna i 20-årsåldern. Hon fördes till sjukhus med ambulans, preliminärt allvarligt skadad. Polisen har ingen uppdatering om skadeläget. Bilen behövde bärgas. Älgen dog. Trafiken var initialt helt avstängd på sträckan under räddningsarbetet, cirka en halvtimme.

01.12 SOS larmade om en trafikolycka i en gångtunnel i Navestad. Två personer på varsin elskoter hade krockat med varandra. Den ena parten fördes till sjukhus med ambulans, preliminärt lindrigt skadad. Båda är i övre tonåren. Polisen misstänkte inget brott.

05.03 Det kom larm om att en buss och en personbil hade varit inblandade i en krock vid en rondell på Hagalundsvägen i Tannefors, Linköping. Det satt endast en förare i vardera fordonet. Polis, räddningstjänst och ambulans åkte dit. Föraren av personbilen, en kvinna i 20-årsåldern, ska ha varit lite chockad men inte skadad i övrigt. Busschauffören skadades inte. Trafiken stängdes av tillfälligt. Bilen hade blivit lite klämd men bussen kunde köras vidare. Polisen misstänkte inget brott och parterna fick lösa saken med sina försäkringsbolag.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.