Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 11 maj 19:25

11 maj 17:20, Polisinsats/kommendering, Stockholm

På Östermalm pågår en demonstration som samlat fler deltagare än vad lagstiftning i nuläget tillåter. Beslut om upplösande har fattats.

Poliserna som är på plats håller på att förklara för demonstrationsdeltagarna vad polisens beslut i praktiken innebär. Läget är lugnt.

Uppdatering klockan 18:15

Poliserna på plats fortsätter kommunicera det beslut som tagits. En demonstrant har gripits och är misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. Det allmänna läget på demonstrationsplatsen är lugnt.

Uppdatering klockan 19:00

Demonstranterna har nu lämnat den ursprungliga demonstrationsplatsen för att gemensamt gå mot det polisen bedömer vara allmänna kommunikationer. Antalet deltagare har minskat betydligt. Det fortfarande av polisen bedömt som en allmän sammankomst.

Under det att demonstranterna gemensamt gått mot city har ett kort bråk inträffat mellan en demonstrant och en förbipasserande person på en en elsparkcykel.

Uppdatering klockan 19:20

Polisen har bedömt demonstrationen som upplöst och avslutad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.