11 maj 18:00, Stöld, Uppsala

Fyra personer grips misstänkta för stöld.

Ett larm inkommer till polisens regionledningscentral, RLC, om att en person uppträtt hotfullt i en Systembolaget i Stenhagen och försökt tillgripa varor. Flera andra personer ska även ha lämnat affären med varor som de inte betalat för.

En patrull som beordrats till affären griper den första personen, en man i 45-årsåldern misstänkt för stöld. I samband med ingripandet ska han även ha satt sig till motvärn och bitit en polis och är därför även misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

De andra personerna som lämnat affären utan att betala påträffas av en patrull på en buss som lämnat Stenhagen. På personerna, tre män i 25-30-årsåldern, påträffas varor som misstänks komma från affären. Samtliga grips misstänkta för stöld.

Polisen är angelägen om att få in iakttagelser från personer som befunnit sig i Systembolaget i Stenhagen vid 18-tiden på tisdagskvällen. Tips lämnas till 114 14.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.