Uppdaterad 11 maj 21:38

11 maj 20:25, Rån väpnat, Trollhättan

Butiksinnehavare rånad i egen butik i Kronogården.

En man kontaktar polisen och uppger att han blivit utsatt för ett väpnat rån i sin butik vid Lantmannavägen. Tre okända, maskerade män beväpnade med något som beskrivs som ett automatvapen uppges ha hotat och tillgripit en telefon. Vapnet har inte avlossats och ingen ska ha fått några fysiska skador. Gärningsmännen lämnade till fots, oklart om de haft något fordon. Senaste kända riktning, mot Sädesbingen.  

Polis larmas till platsen. Polis söker i närområdet kring butiken efter gärningsmännen. Ingen gripen i nuläget.   

Den aktuella telefonen samt en Ipad har återfunnits i närheten av brottsplatsen. Båda troligen tillgripna vid rånet. Båda beslagtagna för spårsäkring. Flera personer kontrolleras av polisen och helikoptern finns på plats som flyger över området. Det har dock ännu inte lett fram till något gripande.

Butiken/brottsplatsen spärras av för teknisk undersökning. Hundsök genomförs på platsen.   

Vittnesuppgifter kring händelsen kan lämnas på 114 14. Det gäller både gärningsmän och eventuellt fordon mm som varit synliga på den aktuella platsen mellan kl 20.00--20.25.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.