Just nu har Polismyndigheten problem med utskrifter vilket gör att försändelser kan bli fördröjda.

12 maj 06:43, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Anna Göransson.

01.39, sabotage mot blåljusverksamhet, Göteborg
En bil kommer körande mot polishuset vid Ernst Fontells plats, svänger runt och backar upp mot entrén. Ur bilen kliver en man. Han springer fram mot ett av polisfordonen som står parkerade utanför polishuset. I handen har han en flaska och han häller en vätska över fordonet. Han hoppar sedan in i bilen och kör iväg. Händelsen fångas av övervakningskameror. Polis stoppar en bil på Mölndalsvägen, som stämmer överens med bilen på övervakningsfilmen. I samband med att patrullen ska kontrollera bilen gör föraren motstånd, men de kan slutligen säkra honom. I bilen hittar patrullen en flaska. Flaskan tas i beslag och föraren grips misstänkt för sabotage mot blåljusverksamhet, drograttfylleri samt våldsamt motstånd.

23:28, trafikolycka, Herrljunga
Föraren av en personbil kolliderar med en älg på länsväg 181, nordost om infarten till Fåglavik. Bilen bärgas från platsen. Inga uppgifter om personskador. En patrull skriver an anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott.

02:08, skadegörelse genom brand, Limmared
Vi får in ett larm om en övertänd bil på Furuvägen. Räddningstjänsten släcker branden och en patrull skriver en anmälan om skadegörelse genom brand.

04:52, rån, Stenungsund
En man tar en svarttaxi vid Stig Center och ska till Stora Höga. Under färden uppstår bråk om betalningen. Föraren tar i samband med detta mannens telefon och ger honom en spark. Mannen tar sig från platsen och larmar polis. En patrull möter upp och skriver en anmälan om rån samt misshandel.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.