Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

12 maj 12:00, Ordningslagen, Malmö

Limhamn. Icke tillståndsgiven allmän sammankomst.

Polisens regionledningscentral får samtal från Järnvägsgatan på Limhamn, där ett flertal personer blockerat entrén till en bank. Polis skickas till adressen.

På plats konstateras att ett 15-tal personer samlats, varav några av dessa limmat fast sig i bankens entré så att denna blockeras. En person har klättrat upp på ett tak, där vederbörande talar i megafon, och på banklokalens fönster har klotter skett.

Det sker någon form av samlad meningsyttring och händelsen hanteras som en icke tillståndsgiven allmän sammankomst.

Personerna som samlats anvisades av Polisen annan plats en bit bort för genomförande av meningsyttringen men detta hörsammades inte, varför alla utom personerna som limmat fast sig och personen som klättrat upp på ett tak avlägsnades till tidigare anvisade plats.

Med hjälp ambulanspersonal kunde de fyra fastlimmade personerna också avlägsnas. Personen som klättrat upp på taket hämtades ner av polis och avlägsnades.

Samtliga personer är identifierade och avvisades från platsen.

Anmälan om brott mot ordningslag samt skadegörelse upprättas. Eventuellt kan ytterligare brott tillkomma.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.