Uppdaterad 12 maj 21:03

12 maj 14:17, Ordningslagen, Malmö

Möllevången. Icke tillståndsgiven allmän sammankomst.

Polisen är på plats Möllevångstorget där ett 60-tal personer samlats i en propalestinsk manifestation. Händelsen hanteras som en icke tillståndsgiven allmän sammankomst och dialog inleds med hjälp av särskilt utbildade dialogpoliser.

Med hänvisning till att sammankomsten innehåller fler än de åtta personer den så kallade pandemilagen tillåter, kommunicerar Polisen det olämpliga i att den allmänna sammankomsten fortgår och kort därefter upplöses manifestationen självmant.

När folk börjar lämna platsen, börjar en person uttala hotelser och missaktning mot judar och judendomen. Personen, som tycks agera självständigt, identifieras och är misstänkt för hets mot folkgrupp.

Anmälan om brott mot ordningslag samt hets mot folkgrupp upprättas.

Uppdatering kl. 21.00: Senare under eftermiddagen samlades ett 10-tal människor på nytt för ytterligare en propalestinsk manifestation.

Händelsen hanterades också denna gång som en icke tillståndsgiven allmän sammankomst.

Meningsyttringen gick lugnt till.

Anmälan om brott mot ordningslag upprättas.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.