Uppdaterad 12 maj 21:18

12 maj 18:50, Trafikbrott, Karlstad

Grov vårdslöshet i trafik m.m. i Karlstad.

En polispatrull fick tips om en eventuellt berusad förare vid köpcentret Bergvik. Då patrullen fick syn på aktuell bil ser de bilen starta och köra ut från parkeringen. Patrullen gör ett stoppförsök men föraren gjorde inga tecken på att vilja stanna utan färden gick vidare norrut i hög fart med polispatrullen efter.

Patrullen fick förstärkning av ytterligare en patrull och närmare flygplatsen avsåg patrullerna att "boxa" in den aktuella bilen genom att en av patrullerna kör om och lägger sig framför för att bromsa in farten medan den andra patrullen lägger sig direkt bakom.

I samband med omkörningen prejades polisbilen i sida men lyckades köra om och lägga sig framför aktuell bil som då körde på polisbilen bakifrån. Därefter tappade föraren kontroll över bilen som kördes av vägen där det tog stopp mot ett träd och föraren kunde gripas.

Föraren visade sig vara en kvinna i 30-årsåldern som visade tecken på drogpåverkan. Hon greps misstänkt för grovt drograttfylleri, grov vårdslöhet i trafik, försök till grov misshandel, olovlig körning samt märkesförfalskning eftersom bilen visade sig vara falskskyltad. 

En man som var passagerare i bilen var så berusad att han omhändertogs och får sova ruset av sig i en polisarrest.

Vid kontroll visade det sig att föraren så sent som för några dagar sedan stoppades av polis där hon även då misstänktes för bl.a. grovt drograttfylleri och grov vårdslöhet i trafik.

Den polisbil som prejades är så pass skadad att den tvingades tas ur bruk. Ingen skadades i samband med händelsen.

UPPDATERING: Det visade sig att det ursprungliga tipset kom från Ordningsvakter som arbetade i området Bergvik och i sin vardagliga samverkan med lokala polisen direkt kunde kontakta dessa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.