13 maj 08:18, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. En person har gripits (se nedan). Tre personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:23 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Gudmundsgatan i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Kvinnan i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

23:32 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Aktivitetsparken i Skäggetorp, Linköping, med anledning av en brand. När polis anlänt visade det sig att en moped brunnit. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

01:10 Polis och väktare larmades till Gamla Tannerforsvägen i Linköping med anledning av att ett inbrottslarm aktiverats från ett gym. När polis anlänt till platsen visade det sig att en aggressiv man krossat fönstret till dörren, tagit sig in och slagit sönder inredningen inne i byggnaden med ett tillhygge. Mannen, i 25-årsåldern, greps av polis på platsen och är i nuläget misstänkt för grov skadegörelse, försök till stöld genom inbrott samt hot mot tjänsteman. Polispatrull har dokumenterat brottsplatsen och förhör med den misstänkte kommer genomföras när han nyktrat till.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.