Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

14 maj 06:52, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen kommer Hans-Jörgen Ostler.

18:23, rattfylleri, Hjo
En patrull stoppar en bil på Skövdevägen. Föraren blåser positivt och tas med för kontroll misstänkt för grovt rattfylleri.

20:50, förgripelse mot tjänsteman, Göteborg.
Fyra yngre män hindrar parkeringsvakten från att jobba och det uppstår en hotfull situation. Polis larmas till platsen. Två av personerna har lämnat och två är kvar på plats. De två som är kvar misstänks för förgripelse mot tjänsteman samt ofredande. Inga uppgifter om personskador.

00:54, skadegörelse, Gullspång
Föraren av en A-traktor har parkerat utanför en matvaruaffär. Ett antal personer kommer springande och börja hoppa på fordonet. De försvinner sedan från platsen. En patrull möter upp, men inga gärningspersoner är kvar. Patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse.

01:02, stöld/inbrott, Göteborg
Vi får in ett larm om ett pågående inbrott på en vind på en adress i Stigberget. Ett antal gärningspersoner ska befinna sig på vinden. Polis åker till platsen och påträffar två personer på den aktuella vinden. De har brutit upp ett förråd. De grips på plats misstänkta för grov stöld genom inbrott samt narkotikabrott innehav.

03:10, stöld/inbrott, Lilla Edet
En kvinna vaknar av att en man sitter på huk bredvid sängen och rotar i en väska. Hon skriker till och då hoppar mannen ut genom ett fönster. Polis larmas till platsen. De söker i området, men utan att hitta någon gärningsperson. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.