14 maj 07:19, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har haft ett 50-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Tre personer har gripits, se notis nedan. Händelser i urval:

22.37 Polisen kontaktades om att det hade varit inbrott i en lägenhet i Årby, Eskilstuna. Någon hade brutit upp en dörr och sökt igenom bostaden. Det var tillrört och oklart vad som kan ha stulits. Polisen gjorde en brottsplatsundersökning och tog uppgifter för en anmälan om grov stöld genom inbrott.

00.01 Polisen fick samtal om några personer som gick runt vid bilar som stod på ett område med en verkstad, på Saxgatan i Eskilstuna. Enligt inringaren såg det lite märkligt ut. När polisen kom dit var det någon som sprang därifrån. Polisen sökte av området. En man hittades gömd i en upphissad bil. Han greps. Ytterligare en man hittades sedan. Båda belades med handfängsel och den ena behövde först sprejas med OC-sprej för att han gjorde sådant motstånd. Båda är i 20-årsåldern. Polisen gjorde en brottsplatsundersökning och tog diverse brottsverktyg i beslag. Under natten anhölls båda männen. De är misstänkta för försök till stöld och olaga intrång.

04.09 Polis larmades till en bostad i Råbergstorp, Eskilstuna, med anledning av ett bråk. Flera personer ringde polisen. Polis kom dit. En man ska ha misshandlat en kvinna, som skadades lindrigt och ska inte ha varit i behov av att föras till sjukhus. Mannen greps, misstänkt för misshandel, olaga hot och ringa narkotikabrott eget bruk. Han är i 30-årsåldern.

Utöver detta har polisen bland annat hanterat drograttfylleri, andra trafikbrott, larm om bråk som inte lett till gripanden eller att någon var allvarligt skadad, åkt på larm från allmänheten och utfört egeninitierade kontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.