14 maj 16:27, Polisinsats/kommendering, Stockholm

Kamerabevakning med UAS samt en fast kamerapunkt fredag den 14 maj 2021, tills vidare.

Karta-14maj2021.JPG

Polismyndigheten har, i enlighet med 2, 8, 9 och 14 a och b §§ kamerabevakningslagen (2018:1200), KBL, beslutat att kamerabevaka delar av Stockholms innerstad med Unmanned Aerial Systems (UAS, s.k. drönare, markerat i rött), samt med en fast monterad kamera på ett så kallat kamerasläp på Strandvägen (markerat i blått).

Kamerabevakning med UAS och med fast monterad kamera kan vid behov komma att ske på platser inom de upptagningsområden som framgår av kartorna.

Anledningen till kamerabevakningen är genomförande av flertalet allmänna sammankomster i Stockholms innerstad den 14 och 15 maj 2021.

Behov av kamerabevakning med UAS och den fasta kamerapunkten, bedöms föreligga i syfte att förebygga, förhindra eller upptäcka störningar av allmän ordning och säkerhet och för att begränsa verkningarna av sådana störningar.

Beslutet gäller från fredagen den 14 maj 2021 klockan 11:30 till dess att kommenderingen är avslutad, dock längst tre månader.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.