Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

14 maj 19:29, Åldringsbrott, Nyköping

Två kvinnor utsatta för bedragare.

Polisen har under fredagseftermiddagen fått in två samtal där äldre damer i 80 respektive 90-årsåldern blivit utsatta för varsitt bedrägeri. Det har skett i Nyköping på Trillingsbergsvägen och Östra Bergsgatan. I båda fallen har tillvägagångssättet varit lika: En bedragare har ringt upp och utgett sig för att komma från en bank. Bedragaren har sedan sagt att en kollega ska komma hem till målsägande och hämta bankkortet och att ett nytt bankkort ska komma på måndag. När "kollegan" dykt upp vid kvinnornas bostad har de båda lämnat ut sina bankkort och i ett av ärendena har 1000 kronor försvunnit.

Polisen vill understryka vikten av att aldrig lämna ut koder eller andra känsliga uppgifter till någon. Någonsin. Kortuppgifter och koder är nycklar till dina pengar. Lita inte på den som kontaktar dig bara för att den har personliga uppgifter om dig. Bedragare kan hitta information på nätet för att lura dig. Och om du drabbas av eller misstänker bedrägeri, kontakta din bank omgående. Polisanmäl alltid och ta stöd av människor i din närhet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.