Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

Uppdaterad 15 maj 18:51

15 maj 13:25, Polisinsats/kommendering, Stockholm

Två icke tillståndsgivna allmänna sammankomster pågår i centrala Stockholm.

En allmän sammankomst pågår på Sergels torg, en annan i Kungsträdgården. Polisen för dialog med deltagarna om att reducera antalet deltagare till högst åtta personer. 

Uppdatering klockan 13:30
Polisen har fattat beslut om att upplösa den allmänna sammankomsten i Kungsträdgården. Deltagare i den allmänna sammankomsten har gemensamt lämnat Kungsträdgården österut.

Uppdatering klockan 13:40
Den allmänna sammankomsten på Sergels torg är upplöst. Deltagarna översteg inte åtta personer. 

Uppdatering klockan 14:44
Polisen har fattat beslut om att upplösa en bilburen icke tillståndsgiven allmän sammankomst vid Kungens kurva i södra Stockholm. Skälet till upplösandet är att antalet deltagare är fler det tillåtna åtta personer vid allmänna sammankomster.

Uppdatering klockan 15:21
Polisen har fattat beslut om att upplösa en icke tillståndsgiven allmän sammankomst i Vasastan med fler än åtta deltagare.

Uppdatering klockan 15:46
Polisen har beslutat att upplösa en icke tillståndsgiven allmän sammankomst på Strandvägen då det var fler än åtta deltagare. Då beslutet kommunicerades till deltagarna upplöstes den allmänna sammankomsten.

Uppdatering klockan 16:50
En icke tillståndsgiven allmän sammankomst har startat på Sergels torg. Klockan 16:56 fattade polisen beslutet att upplösa den allmänna sammankomsten.

Det demonstrationståg som startade i Vasastan och tågade till Strandvägen och där vände tillbaka, har nu gått samman med ovanstående allmänna sammankomst på Sergels torg. 

Uppdatering klockan 18:33
Den allmänna sammankomsten på Sergels torg anses vara upplöst. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.