16 maj 07:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

20:48 Misshandel, Haparanda
Polis beordras till centrala Haparanda med anledning av bråk där flera personer ska vara inblandade. Tre män i 25-30-årsåldern grips och anhålls senare av åklagare, misstänkta för grov misshandel. Två män är målsägande.

01:49 Rattfylleri, Överkalix
Polis stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Överkalix. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 20-årsåldern, är påverkad av alkohol. Han blåser positivt i polisens sållningsinstrument och tas med för ytterligare provtagning. En anmälan upprättas gällande grovt rattfylleri.

Under kvällen befann sig ett flertal bilburna personer i centrala Överkalix och berusningsgraden bland dem var ganska hög. Polis fanns på plats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.