16 maj 07:33, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser. Dagens presstalesperson är Hans-Jörgen Ostler.

23:09 Grov stöld, Kungsportsavenyn, Göteborg.
En målsägare i 60-årsåldern blev bestulen på plånbok och mobiltelefon av tre okända gärningspersoner på Kungsportsavenyn. Polis kom till platsen och en anmälan om grov stöld upprättades.

23:57 Bilbrand, Stjänrbildsgatan, Göteborg.
Polis och räddningstjänst larmades till Stjärnsbildgatan med anledning av en bilbrand, på platsen har tre bilar brunnit/skadats. En överhängande spridningsrisk fanns till fordon runt omkring.
Polis skrev anmälan om skadegörelse genom brand. 

00:58 Grovt vapenbrott, försök till grov misshandel, Vassbovägen, Uddevalla.
Polis larmades till Vassbovägen med anledning av att en ung pojk blivit utsatt för försökt till grov misshandel. En dispyt ska ha uppstått under en bilträff på Torps köpcentrum utanför Uddevalla. när de senare var på väg hem blev de ikapp körda av flera fordon. Någon hängde sig ut genom en ruta och slog på målsägarens fordon med en kofot i farten medan något annat fordon körde om och tvingade målsägaren att stanna sitt fordon. Under tumultet som uppstod på platsen ska någon ha visat ett pistol liknande föremål och målsägaren har hört knallar/skott avlossas. Inga uppgifter har inkommit om att någon person ska vara skadad. 

Brottsrubriceringar i ärendet är, grovt vapenbrott, försök till grov misshandel, grov vårdslöshet i trafik samt skadegörelse.  


 
  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.