Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

16 maj 07:33, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med relativt hög arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri och två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott. 

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

I Umeå har ett stort antal motorburna personer befunnit sig under kvällen och natten, något som polisen fått uppgifter om innan och förberett sig för. I huvudsak har polisen arbetat på parkeringar på Teg, Söderslätt och på Ersboda.

Bilar som kört in på Söderslätts handelsområde när det rådde förbud om motortrafik avvisades under kvällen.

Flest fordon och personer samlades på en parkering på Ersboda. Där befanns sig uppskattningsvis cirka 300 fordon. Inledningsvis rådde god stämning, men allt eftersom ökade ordningsstörningarna på Ersboda. Beslut fattades därför om att spärra av parkeringar med stöd av PL 24§ med anledning av risk för allvarlig ordningsstörning på platsen. De som befann sig på platsen avvisades, vilket skedde utan incidenter, och majoriteten vände hemåt. Ett antal bilar åkte till en annan parkering på Ersboda och ytterligare avvisningar ägde rum där med anledning av olika ordningsstörningar. 

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:23 Trafikbrott, Umeå
Polis stoppar och kontrollerar en personbil som kör fortare än tillåten hastighet vid Tegsbron i Umeå. Körkortet omhändertas och en ordningsbot (böter) utfärdas. Hastigheten uppmäts till 153 kilometer i timmen på en 70-sträcka.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.