16 maj 08:15, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Jönköpings län. En person har gripits (se nedan). Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:26 Polis larmades till centrala Eksjö med anledning av att en man i 20-årsåldern tidigare under kvällen ska ha blivit utsatt för ett rån utomhus. Två okända och maskerade gärningspersoner ska ha hotat målsägande och rånat honom på hans tillhörigheter. Polispatrull på plats har pratat med målsägande och en anmälan om rån kommer skrivas. I nuläget finns ingen misstänkt och målsägande ska inte ha skadats fysiskt i samband med händelsen.

22:39 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Prostgårdsvägen i Värnamo uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör. 

00:55 Polis larmades till en bostad i området Vättersnäs, Jönköping, med anledning av att en man ska ha blivit våldsam mot både personer och egendom. När polis anlänt greps en man i 40-årsåldern misstänkt för misshandel, olaga hot och skadegörelse. Ingen person ska ha behövt vård av ambulans i samband med händelsen. Polispatrull har genomfört vittnesförhör.

02:15 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på Eksjövägen i Nässjö uppstod misstanke om rattfylleri mot föraren. Mannen i 20-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

Utöver detta har polisen haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor utan personskador samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.