16 maj 08:15, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 90-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen har gripits. Fyra personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

22:06 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Väderkvarnsbacken i Mjölby med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en EPA-traktor ha kört ihop med en annan EPA-traktor. Ingen person skadades i samband med händelsen och en anmälan om trafikbrott - ej iakttagit väjningsplikt - kommer skrivas.

02:36 Polis larmades till Drottninggatan i Motala med anledning av att allmänhet sett en bilist köra in i en stolpe och sedan springa från platsen. Polispatrull på plats har tagit bilen i beslag och kommer skriva en anmälan om vårdslöshet i trafik samt smitning från olycksplats. I nuläget finns ingen misstänkt.

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor utan personskador (rådjur och hjort), trafikbrott, fylleri, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.