16 maj 08:15, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 80-tal ärenden som rör Södermanlands län. En person har gripits (se nedan). Fem personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

23:01 I samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll på E20 i höjd med Marielund-Årby uppstod misstanke om drograttfylleri mot föraren. Mannen i 25-årsåldern fick följa med polisen för provtagning och förhör.

23:14 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Granitgången i Eskilstuna med anledning av en brand i en byggnad. Väl på plats visade det sig att branden börjat på en altan och därefter spridit sig via taket till ett flerfamiljshus. Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer skrivas. Räddningstjänsten har jobbat med att släcka branden under natten och brandplatsen kommer spärras av för en kriminalteknisk undersökning.

01:14 Ett SOS-larm om bilbrand på Karls Hovsbergsgatan i Eskilstuna inkom till polisen. Väl på plats visade det sig att en parkerad bil brunnit och ytterligare fyra bilar i närheten ska ha fått brandskador. En anmälan om skadegörelse genom brand kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

01:25 Polis larmades till en bostad i stadsdelen Hällby, Eskilstuna, med anledning av bråk. Väl på plats greps en man i 35-årsåldern. Han är i nuläget misstänkt för misshandel i relation och olaga hot. Målsägande, en kvinna i 30-årsåldern, ska inte ha behövt ambulansvård för sina skador.

Utöver detta har polisen haft ärenden om viltolyckor, trafikbrott, samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.