Med anledning av tidigare problem med utskrifter kan försändelser från Polismyndigheten bli fördröjda.

17 maj 06:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06:07 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 35-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott men en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

00.39 samtal till polisen om en nyligen inträffad skadegörelse på Hagagatan i Norrköping. En person hade setts krossa glaset i en entredörr. Polisen åkte till platsen och träffade på en misstänkt som stämde på ett angivet signalement. Det var en man som är i 40-årsåldern som omhändertogs för berusning. Han är misstänkt för skadegörelse.

00.54 samtal till polisen från en väktare som upptäckt två krossade fönsterrutor på en skola på Hagagatan. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse. Den ovan angivna 40-åringen kommer att förhöras även för detta brott.

01.36 polisen fick samtal från en inringare som blivit utsatt för ett inbrottsförsök i  sin villa i Hestra. Inringaren hade vaknat av ljud och då skrikit högt varvid tjuvarna hade lämnat platsen. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning försök till stöld genom inbrott. Det finns inledningsvis ingen frihetsberövad.

01.56 polisen fick samtal om att en person hade hört ljud från sin bil och då upptäckt att någon höll på att stjäla hans katalysator från bilen. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld och tagit en verktygsdel i beslag för en kriminalteknisk undersökning.

03.35 SOS-larm till polisen om brand på Vickerkullavägen i Motala. Det konstaterades att det brunnit men utan spridningsrisk. Det finns ingen misstanke om brott. Ingen personskada.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.