17 maj 06:51, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

God morgon. Dagens presstalesperson är Fredrik Svedemyr. Till kvällen tjänstgör Peter Adlersson och Stefan Gustafsson.

16:56, rattfylleri, Skövde
En patrull stoppar en bil på Ekängsvägen. Föraren tas med för kontroll misstänkt för drograttfylleri.

17:31, stöld genom inbrott, Borås
Vi får in ett larm om att en person har haft inbrott i sitt hus. Någon har plockat bort en glasruta på en altandörr och tagit sig in i huset. En patrull åker dit och tar upp en anmälan om stöld genom inbrott.

19:54, misshandel, Göteborg
Vi får in ett larm om att ett antal yngre gärningsmän håller fast och misshandlar en man vid Nya Allén. De ska sedan ha sprungit från platsen i riktning mot Avenyn. En patrull åker till platsen och söker av. De söker av området, men utan att hitta mannen eller gärningsmännen. En anmälan om misshandel är upprättad.

21:41, tillgrepp av fortskaffningsmedel, Göteborg
En anmälare ringer och uppger att han ser sin stulna bil på Landala torg. Föraren av den stulna bilen kör iväg och anmälaren följer efter. En patrull stoppar bilen vid Kapellgatan.  Föraren grips misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, olovligt förfogande samt grov olovlig körning.

23:12, rån, Göteborg
En man i övre tonåren blir rånad vid Fjällskolan av tre gärningspersoner. En patrull åker dit och möter upp. Inga uppgifter om skador eller vad som blivit stulet. En anmälan om rån är upprättad.

23:26, brand, Strömstad
Det brinner i flera containrar på en återvinningsstation. Räddningstjänst och polis larmas till platsen. Räddningstjänsten släcker branden och patrullen upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand.

01:49, stöld, Borås
Vi får in ett larm om två misstänkta personer som rullar iväg en moped på en gata i Duvefors. Polis åker till platsen och söker av området. De anträffar gärningspersonerna. De grips misstänkta för stöld. I anslutning till platsen där de säkrades, hittar poliserna även en tång.

03:48, stöld genom inbrott, Skara
Vi får in ett larm om att minst två gärningspersoner ska ha brutit sig in i en lada. De är inne i byggnaden och lyser med ficklampa. Väktare och polis åker till platsen. Två dörrar till ladan är sönderslagna. De söker av byggnaden, men utan att anträffa några gärningspersoner. Oklart vad som har blivit stulet. Patrullen upprättar en anmälan om stöld genom inbrott.  

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.