17 maj 08:53, Sammanfattning natt, Jönköpings län

En sen sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 40-tal ärenden i Jönköpings län mellan kl 22 och 08. En person har gripits.

01.09 Väktare ringde till polisen om att det verkade vara ett pågående inbrott i en sommarstuga utanför Anderstorp. Väktare hade åkt till platsen och det skulle finnas någon eller några kvar i skogen i närheten. Polis kom dit med flera patruller. En misstänkt man anträffades och han greps, misstänkt för stöld genom inbrott. Mannen är i 20-årsåldern. Polisen sökte med hund i området, men ingen annan hittades.

02.40 Polisen fick samtal om att det precis hade skett ett inbrott på ett företag i Norrahammar, Jönköping. Inringaren hade hört glaskross och sedan sett två personer springa från platsen. Polis kom dit och gjorde en brottsplatsundersökning samt tog uppgifter för en anmälan om stöld genom inbrott.

03.56 Polisen kontaktades om inbrott på ett företag i Taberg, Jönköping. Någon hade brutit upp dörrar och stulit datorer. Polisen kom dit. Ingen misstänkt fanns kvar. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

07.48 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade kommit till en plats i Taberg, Jönköping, där en cyklist hade blivit påkörd av en bilist. Cyklisten var inte i behov av ambulans, det var en kvinna i 65-årsåldern. Bilisten fick en ordningsbot för att inte ha iakttagit väjningsplikt. Bilen kördes av en man i 30-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.