18 maj 05:45, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Anna Göransson.

00.56 Göteborg, grovt rån
Vid Hammarkulletorget har två män blivit rånade i en lägenhet på bottenvåningen. Tre gärningspersoner har tagit sig in i lägenheten via ett fönster och tilltvingat sig bl a mobiler samt kontanter. En av rånarna hade en pistol och slog den ena mannen i bakhuvudet med vapnet. Efteråt tog sig rånarna ut samma väg som de kommit och försvann sedan i en bil. Polisen har sökt i området men ingen har ännu gripits. Mannen i lägenheten som blev slagen är i 50-årsåldern. Han behövde inte åka med till sjukhus. Den andre mannen som blev rånad är i 30-årsåldern. Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

02.13 Göteborg, rån
Vid Järntorget har två kvinnor i 30-årsåldern blivit utsatta för ett rånförsök. Två män i 20-årsåldern har attackerat dem och försökt att råna dem. Bl a har kvinnorna blivit sparkade. Männen lämnade platsen utan att få med sig något. Polisen var snabbt på plats och kunde gripa en av männen precis i närheten. Några minuter senare kan även den andre mannen gripas i närområdet. Båda är misstänka för försök till rån. Inga uppgifter om att kvinnorna fått skador som gjort att de behövt uppsöka vård.

04.32 Trollhättan, brand
Larm inkommer från Hjortmossegatan där en källare och ett trapphus ska vara rökfyllt. Polispatrull som är först på plats lyckas släcka branden. Då det var fyra mindre brandhärdar misstänks branden vara anlagd och en anmälan om misstänkt mordbrand har upprättats. Inga misstänkta i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.