18 maj 07:00, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.05 polisen har hittills hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits eller omhändertagits men två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

00.03 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Brandholmen, Nyköping har en person blivit misstänkt för rattfylleri (alkohol) och drograttfylleri. Det var en man i 40-årsåldern som fick följa med för provtagning och förhör efter att ha blåst positivt i polisens sållningsinstrument och även visat tydliga tecken på drogpåverkan. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri och han har fått sitt körkort omhändertaget av polisen. Mannen placerades på grundd av berusningen i en tillnyktringsarrest i väntan på förhöret.

00.33 samtal kom till polisen om misstänkt inbrott i en hus på Kungsgatan i Eskilstuna. Polisen åkte till platsen för att underöka vad som hänt och en utredning om försök till stöld genom inbrott har påbörjats. Det finns ingen frihetsberövad.

01.06 i samband med en rutinmässig fordons- och förarkontroll i Skiftinge, Eskilstuna har en person blivit misstänkt för drograttfylleri och ringa narkotikabrott. En man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör.

01.09 SOS-larm kom till polisen om brand utomhus på Årbygatan 5 i Eskilstuna. Polisen var framme på platsen efter tre minuter och kunde konstatera att det var två mopeder och en cykel som brann. Efter viss utredning har det visat sig att dessa mopeder brann redan under gårdagen men polisen har påbörjat en ny utredning om skadegörelse genom brand.

03.58 samtal till polisen från väktare som upptäckt ett inbrott i en butik på Österleden i Katrineholm. Någon har tagit sig in i butiken med hjälp av en misstänkt stulen lastmaskin som står kvar. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott och butiken är avspärrat i väntan på en kriminalteknisk undersökning som förväntas ske under dagen. Det är inte känt vad som stulits.

Det finns inga andra brott eller allvarligare händelser att rapportera om.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.